fbpx

foto | Zeci de drumuri, locuințe și grădini, inundate de apă. La sudul țării, IGSU a intervenit în peste 20 de cazuri

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a lichida consecințele ploilor torențiale, ce au avut loc ieri în sudul țării. Potrivit IGSU, cel mai mult au fost afectate satele Roșu, Etulia, Chircani, Cucoara a raionului Cahul, dar și localitatea Ciobalaccia a raionului Cantemir.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pompierii au intervenit în peste 20 de cazuri pentru pomparea apelor din gospodăriile particulare, beciuri și mai multe case. Mai mult, în satul Cucoara, salvatorii au evacuat patru persoane, inclusiv doi minori, din casele inundate. În același sat, angajații IGSU, în comun cu localnicii, au efectuat lucrări de reconstrucție a unui segment de dig ce a fost afectat în urma viiturii.

Ploile abundente au afectat mai multe regiuni din nordul și centrul republicii. Astfel, intervenția pompierilor a fost necesară în raionul Edineț, după ce o porțiune de aproximativ cinci metri din barajul de protecție a unui lac, din apropierea satului Cepeleuți, a fost deteriorată. Pentru a preveni pericolul de inundații a mai multor case de locuit salvatorii au efectuat lucrări de pompare a apei din lac în râul Racovăț.

Din cauza precipitațiilor au fost inundate parțial 15 grădini particulare. De asemenea, în urma ploilor au fost deteriorate în total 2.85 km de drumuri locale în localitățile Șaptebani, Alexandrești, Borosenii noi și Răcăria a raionului Rîșcani. Mai mult, în raionul Glodeni și Rîșcani, pompierii au pompat apa din 14 beciuri din gospodăriile particulare.

Angajații Secției situațiilor excepționale Șoldănești au efectuat lucrări de deblocare a carosabilului, după ce rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci în localitățile Glinjeni și Mihuleni. Conform IGSU, în raionul Basarabeasca au fost înregistrate ploi puternice cu grindină ce au afectat mai multe terenuri agricole , iar la Fălești au fost inundate cinci grădini particulare.

În raioanele afectate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor materiale.

Articole asemănătoare

Back to top button