fbpx

foto | Zeci de cutii cu cafea de contrabandă, descoperite de polițiști într-un microbuz. Șase persoane au fost reținute

Domiciliile și mijloacele de transport ale mai multor persoane, suspectate de contrabandă cu mărfuri industriale în asortiment, printre care și cafea, au fost percheziționate de polițiști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit investigațiilor desfășurate, mărfurile de larg consum erau transportate din Ucraina, cu bărcile, de către membrii grupării criminale, pe timp de noapte, astfel eschivându-se de controlul vamal. Ulterior, acestea erau stocate în Republica Moldova și repartizate beneficiarilor prin intermediul transportatorilor. 

Persoanele suspecte au fost reținute în momentul în care transportau marfa ilicit peste frontieră. Astfel, ca urmare a perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate mărfuri, valoarea cărora se estimează la 2,5 milioane de lei, un atelier clandestin de ambalat cafea, precum și înscrisuri de ciornă privind activitatea infracțională.

Totodată, au fost reținute șase persoane, cu vârsta cuprinsă între 23 și 51 de ani, printre care un șef de post a Poliției de Frontieră și un subaltern al acestuia. În privința tuturor învinuiților procurorii urmează să solicite arestul pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button