fbpx

foto | Wally, morsa călătoare care a parcurs 900 de km din Irlanda până în Islanda

O morsă văzută anul acesta în Irlanda, Franța, Spania și Marea Britanie, și-a făcut apariția în Islanda, potrivit experților marini, informează Digi24, cu referire la BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Morsa de 800 de kilograme cunoscută drept Wally nu mai fusese văzută de trei săptămâni, existând temeri că a dispărut definitiv. Duminică, organizația Seal Rescue Ireland a anunțat că Wally a apărut în Islanda, la 22 de zile de când fusese văzută ultima oară.

Wally a fost identificată după cicatricele pe care le are pe ambele înotătoare din față.

Morsa ar fi călătorit 4000 de kilomeri pentru a ajunge în Irlanda, iar acum a parcurs încă 900 de kilometri până în Islanda.

Organizația Seal Rescue Ireland a anunțat că Wally a fost indentificată după „compararea imaginilor cu cele deținute de British Divers Marine Life Rescue” și „în baza cicatricelor pe care le are pe înotătoarele din față”.

Morsa Wally ar avea o vârstă de 4 ani și a apărut pentru prima dată în Irlanda, în luna martie, dar apoi și în Țara Galilor, Spania, Franța, Anglia și Insulele Scilly.

În Insulele Scilly, morsa Wally a primit un ponton, pentru a nu mai provoca daune bărcilor ancorate în port, întrucât se urca în ele.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button