fbpx

foto | Vine, vine primăvara, cu picnicuri în toată țara. Top 8 locuri din Moldova, perfecte pentru un prânz în aer liber

Primăvara se face simțită, iar asta înseamnă că se apropie perioada potrivită plimbărilor în aer liber și picnicurilor. ZUGO îți recomandă 8 locuri din capitală și din afara Chișinăului, unde poți admira natura și savura un prânz sub cerul albastru cu prietenii. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Valea Morilor este unul dintre parcurile îndrăgite de locuitorii și vizitatorii capitalei. După plimbări lungi, vă recomandăm să mergeți în adâncul pădurii, pe unde trece mai puțină lume, și să savurați cu prietenii sau omul drag momente unice de aliniere cu natura, dar poate și să deschideți o sticlă de vin și să serviți niște gustări.

Foto: eRepublik.com

Valea Trandafirilor este încă un parc drag orășenilor. Aici, pe lângă faptul că vă puteți plimba și admira natura, vă mai puteți opri la unul dintre foișoarele din zonă sau puteți întinde o pătură pe iarbă, savura prânzul și sta la discuții lungi, cu aromă de primăvară, până hăt după apusul soarelui.

Foto: trm.md

Parcul Dedrariu reprezintă încă o locație dragă celor din Chișinău. Luați prânzul, jucați tenis și volei împreună cu prietenii, depănați amintiri, admirați toată splendoarea florilor de primăvară și vedeți cum soarele se lasă după orizont și peste Chișinău răsare luna.

Foto: dendrariu.md

Orheiul Vechi e potrivit pentru escapadă într-o zi de weekend, vă umple de energie și vă reîncarcă bateriile. Aici aveți parte de un cadru natural unic, de oameni prietenoși la fiecare pas și momente de care să vă amintiți încă mult timp. Puteți să luați cu voi ceva de-ale gurii pentru prânz, sau să profitați de serviciile localnicilor care fac chiar la intrarea în rezervație cele mai delicioase bucate tradiționale.

Foto: mem.md

Vadul Rașcov, chiar de se află în regiunea transnistreană, merită vizitat. Urcați stâncile imense, admirați Nistrul de la înălțime și vedeți cum apune soarele peste Moldova. Cât despre picnic, vă puteți lua merinde cu voi sau apela la localnici, care încearcă să dezvolte turismul local și au oferte generoase pentru vizitatori.

Foto: jc.md

Malul Iazului Domnesc din satul Viișoara, Glodeni, este locul potrivit pentru cei care vor să devină mai aproape cu natura. Locul parte a fi rupt din poveste și seamănă mai mult cu o insulă, decât cu un sătuc de la nordul Moldovei.

Foto: md.geoview.info

Lacul Orhei devine tot mai cunoscut și mai promovat în ultima vreme. Dacă mergeți la picnic cu copiii, vă recomandăm anume acest loc, deoarece aici găsiți mai multe atracții gratuite pentru pici.

Foto: wikimapia.org

Parcul din Hâncești este potrivit pentru un prânz în sânul naturii. Pe lângă faptul că veți admira toată splendoarea locului, puteți vizita cunoscul conac Manuc Bey, iar dacă sunteți curajoși, încercați să săriți cu tiroliana. Cât despre mâncare, vă puteți lua ceva cu voi, cumpăra din magazinele orașului sau puteți servi prânzul la una dintre terasele de pe mal.

Foto: tripmondo.com

Indiferent de locul pe care îl alegeți, ZUGO vă îndeamnă să aveți grijă de natură și să nu lăsați „urme” ale picnicurilor în pădure sau pe malul lacurilor.

Articole asemănătoare

Back to top button