fbpx

foto, video | Un bloc locativ din capitală – în carantină. Câte cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost înregistrate?

În legătură cu înregistrarea a două cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul locatarilor, Celula de criză pentru supraveghere permanentă – a sectorului Centru din municipiul Chișinău – a decis să instituie măsurile de carantină, precum și să instituie regimul de izolare pentru întreg blocul de locuințe de pe strada V. Cheltuială, nr. 9/2.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost anunțată de Pretura sectorului Centru, care a precizat că aceste măsuri de restricționare a activităților de circulație, deplasare a locatarilor din blocul nominalizat se impun pentru a preveni contaminarea în masă.

Așadar, de pe 7 aprilie curent, se permite ieșirea din bloc doar unui membru al familiei, doar o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 de minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane – prin completarea unei declarații pe propria răspundere și completarea unui permis special.

Locatarii blocului vor anunța zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii.

AMT Centru, Centrele Medicilor de Familie, unde sunt înregistrați locatarii blocului de locuințe, vor asigura monitorizarea stării de sănătate a persoanelor prin intermediul telefonului. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului.

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Articole asemănătoare

Back to top button