fbpx

foto, video | Un adolescent din Strășeni s-a ales cu arsuri grave pe 55% din corp, după ce a fost electrocutat. Familia are nevoie de ajutor pentru a-i salva viața

Acum două zile, Alexandru Rebeja, un adolescent de 16 ani din localitatea Sireți, raionul Strășeni, s-a ales cu arsuri de gradul doi și trei pe o suprafață de 55% din corp. Băiatul a fost transferat la un spital din Belgia, însă familia are nevoie de aproximativ 50.000 de euro pentru transplantul de piele de care are nevoie tânărul.

Alexandru Rebeja este student la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, în momentul incidentului, băiatul se afla cu prietenii la Iași. Potrivit informațiilor, tânărul a urcat pe arcada unui pod de cale ferată, care traversează zona CFR din Herăstrău, pentru a vedea priveliștea de sus. În momentul în care s-a apropiat acesta a fost electrocutat, deși Alexandru nu a atins firele, tensiunea pe linia de contact era de 27.000 V, astfel s-a creat un câmp electric.

În ajutorul băiatului a sărit un prieten, care a fost și el electrocutat, și s-a ales cu arsuri la nivelul mâinilor, acum, băiatul este internat la spitalul de Arși din București.

Ieri, Alexandru a fost transferat la Spitalul Militar din Bruxelles cu o aeronavă militară. Băiatul are arsuri pe 55% din suprafaţa corpului, însă căile aeriene nu i-au fost afectate. Iniţial, moldoveanul a fost internat la Spitalul „Grigore Alexadrescu”, unde medicii l-au operat duminică seara.

Tânărul are nevoie de mai multe operații și un transplant de piele pentru a-i asigura o viață normală. Intervențiile sunt extrem de costisitoare, depășind suma de 50.000 de euro, iar familia baiatului solicită ajutor pentru colectarea banilor.

Fratele său, Ștefan Rebeja, care a participat la emisiunea „Dansez pentru tine” pentru a-i asigura lui Alexandru un trai mai bun, îi imploră pe cei cu inimă mare să doneze pe conturile IBAN: RO11INGB0000999904084801 – ING BANK, pe numele Ștefan Rebeja, pentru a-l salva pe adolescent.

Articole similare

Close