fbpx

foto, video | Un adolescent din Strășeni s-a ales cu arsuri grave pe 55% din corp, după ce a fost electrocutat. Familia are nevoie de ajutor pentru a-i salva viața

Acum două zile, Alexandru Rebeja, un adolescent de 16 ani din localitatea Sireți, raionul Strășeni, s-a ales cu arsuri de gradul doi și trei pe o suprafață de 55% din corp. Băiatul a fost transferat la un spital din Belgia, însă familia are nevoie de aproximativ 50.000 de euro pentru transplantul de piele de care are nevoie tânărul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Alexandru Rebeja este student la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, în momentul incidentului, băiatul se afla cu prietenii la Iași. Potrivit informațiilor, tânărul a urcat pe arcada unui pod de cale ferată, care traversează zona CFR din Herăstrău, pentru a vedea priveliștea de sus. În momentul în care s-a apropiat acesta a fost electrocutat, deși Alexandru nu a atins firele, tensiunea pe linia de contact era de 27.000 V, astfel s-a creat un câmp electric.

În ajutorul băiatului a sărit un prieten, care a fost și el electrocutat, și s-a ales cu arsuri la nivelul mâinilor, acum, băiatul este internat la spitalul de Arși din București.

Ieri, Alexandru a fost transferat la Spitalul Militar din Bruxelles cu o aeronavă militară. Băiatul are arsuri pe 55% din suprafaţa corpului, însă căile aeriene nu i-au fost afectate. Iniţial, moldoveanul a fost internat la Spitalul „Grigore Alexadrescu”, unde medicii l-au operat duminică seara.

Tânărul are nevoie de mai multe operații și un transplant de piele pentru a-i asigura o viață normală. Intervențiile sunt extrem de costisitoare, depășind suma de 50.000 de euro, iar familia baiatului solicită ajutor pentru colectarea banilor.

Fratele său, Ștefan Rebeja, care a participat la emisiunea „Dansez pentru tine” pentru a-i asigura lui Alexandru un trai mai bun, îi imploră pe cei cu inimă mare să doneze pe conturile IBAN: RO11INGB0000999904084801 – ING BANK, pe numele Ștefan Rebeja, pentru a-l salva pe adolescent.

Articole asemănătoare

Back to top button