fbpx

foto, video | Țin piept violențelor! Sute de femei s-au luat de mâini pe o stradă din Minsk, fiind solidare cu victimele protestelor. Cum reacționează trecătorii?

Mai multe femei s-au luat de mâini pe o stradă din Minsk, exprimând astfel solidaritate cu victimele protestelor. Prin această acțiune, doamnele și domnișoarele și-au manifestat nemulțumirea față de violențe. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestea au avut în mână flori și au stat minute în șir în tăcere. Unii șoferi le-au claxonat, mai mulți cetățeni care treceau prin preajmă li s-au alăturat, iar alții le-au adus buchete. Totuși, au fost și dintre cei cărora nu le-a plăcut manifestația și care le-au îndemnat pe protestatare să meargă să lucreze în câmp.

Femeile au relatat că, anterior, au încercat să ajute persoanele care au ieșit în stradă și au lăsat în scările blocurilor medicamente și produse alimentare, transmit jurnaliștii din Belarus. La scurt timp după ce a început acțiunea, la fața locului a venit Poliția, care le-a rugat pe protestatare „să nu încalce legea”.

Conform presei locale, femeile s-au conformat. Acestea au aruncat în stradă florile pe care le aveau, scandând „Rușine” și au finalizat manifestația. Totuși, o parte dintre ele au mai rămas în zonă, iar oamenii care trec prin preajmă încearcă să le susțină și menționează că ele „țin piept pentru toți”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: tut.by

Articole asemănătoare

Back to top button