fbpx

foto, video | Stă în spatele efectelor din Terminator și Transformers. Un moldovean a creat cel mai spectaculos robot al omenirii

Creatorul efectelor și desenelor robotizate ale celor mai faimoase filme de la Hollywood din ultimii ani este un moldovean născut la Cahul și absolvent al Universității Tehnice din Republica Moldova. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vitalie Bulgarov și-a început cariera la Moscova, lucrând la un proiect de creare și proiectare a jocurilor video, iar peste câțiva ani a emigrat în Statele Unite ale Americii (SUA). Tânărul de 32 de ani a reușit să își încerce talentul în mai multe domenii, de la jocuri de animație până la industria designului. A ajuns în atenția marilor companii de cinematografie datorită animării filmelor „Ghost in the Shell”, „Terminator: Genisys, World of Warcraft” și jocurilor „Starcraft II”, „Diablo III”, scrie Wired.

De asemenea, artistul a creat desene robotizate pentru Dreamworks, Paramount, Lightstorm Entertainment, Transformers: Age of Extinction, RoboCop (2014) și Alita: Battle Angel (2018). Totodată, a fost consultant și a lucrat pentru companii cu renume din întreaga lume, cum ar fi Panasonic, Microsoft, dar și serviciile militare.

Recent, Vitalie a devenit și mai popular în rândul pasionaților de robotică, proiectând cel mai miraculos robot al omenirii, care a zguduit inginerii de pe întregul glob. METHOD-2 cântărește 1,5 tone și a fost recunoscut primul robot biped care poate fi controlat de la distanță sau de către un pilot instalat în pieptul său.

Robotul a fost construit pentru a lucra în zone periculoase, unde oamenii nu pot interveni fără protecție”, a declarat președintele Hankook Mirae Technology care, din 2014, a investit 242 de miliarde de woni (191 milioane de euro) pentru a anima miraculosul robot.

Articole asemănătoare

Back to top button