fbpx

foto, video | Și-au riscat viața pentru a avea grijă de altele. Trei pompieri, decorați după ce au salvat 2 copii din flăcările unui incendiu

Trei pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost decorați de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, după ce au salvat doi copii dintr-un incendiu devastator.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Locotenentul-colonel Dutca Alexandru, sergentul Banu Mihail și sergentul Burac Igor sunt cei care au salvat din flăcările „furioase” doi minori în vârstă de 12 și 6 ani, din localitatea Copanca a raionului Căușeni, prevenind, totodată, o deflagrație care ar fi putut avea urmări tragice, ținând cont că la fața locului se afla o butelie de gaz ce risca să explodeze în orice moment.

Ministrul Afacerilor Interne i-a felicitat pe cei trei salvatori pentru profesionalism, curaj, dăruire și le-a mulțumit că au ales să își dedice viața și cariera în slujba oamenilor. Oficialul a menționat că riscurile la care se supun angajații IGSU sunt enorme, iar eforturile și sacrificiile lor merită aprecierea întregii societăți.

Andrei Năstase a menționat că crede în puterea exemplului, iar cei trei pompieri reprezintă abnegație și dedicare pentru noi toți. În semn de apreciere pentru fapta de vitejie, locotenentul-colonel Dutca Alexandru a fost menționat cu Diplomă de Onoare, iar sergenții Banu Mihail și Burac Igor – cu medalia Crucea Pentru Merit clasa II.

Articole asemănătoare

Back to top button