fbpx

foto, video | Sârba moldovenească și butoiul cu vin roșu au ajuns și peste ocean. Moldovenii din Florida au sărbătorit Festivalul Mărțișorului

Moldovenii din Florida au sărbătorit, pentru al 2-lea an consecutiv, Festivalul „Mărțișor” cu muzică, dansuri și multă voie bună. Evenimentul a avut loc duminică, 3 martie curent, și a adunat peste 100 de participanți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ideea organizării sărbătorii în străinătate îi aparține maestrului Constantin Moscovici, care spune că „Festivalul Mărţişorului este un omagiu adus primăverii şi, o invitaţie deschisă la familiarizarea cu tradiţiile, bucătăria şi muzica populară moldovenească.”

Astfel, în cadrul evenimentului, diaspora și-a întâlnit oaspeții cu pâine, sare și vin roșu. De pe masa de sărbătoare nu au lipsit bucatele tradiționale, precum mămăliga cu friptură, sarmalele, plăcintele și tăria chiar din butoi.

Cei prezenți la festival au urmărit un amplu program artistic multicultural, iar printre cei care au surprins cu prezența a fost artista Kătalina Rusu care a venit сu un program folcloric deosebit.

Datorită acestui eveniment, pentru câteva ore bune, moldovenii s-au simțit ca acasă, stând la povești de suflet, împărtășindu-și grijile și experiențele de peste ocean, încingând hore după hore dar și, povestind despre Moldova străinilor prezenți care au purtat și ei cu mândrie mărțișorul la piept.

Articole asemănătoare

Back to top button