fbpx

foto, video | Prin frig și ploaie pentru o cauză nobilă. Aproape 5000 de oamenii au stat la coadă pentru a dona celule stem unui băiețel bolnav de cancer

Mii de oameni au așteptat ore în șir în ploaie, pentru a verifica dacă pot deveni donatorii unui băiețel bolnav de o formă gravă de cancer.

În decembrie 2018, Oscar Saxelby-Lee, un băiețel de doar 5 anișori din Marea Britanie, a fost diagnosticat cu o formă foarte rară de leucemie, care îi lasă foarte puține șanse la viață, numai dacă nu reușește în următoarele trei luni să găsească un donator compatibil de celule stem.

Potrivit presei internaționale, părinții micuțului, după mai multe proceduri de chimioterapie pe care le-a suferit Oscar, au făcut un apel către societate, anunțând căutarea unei persoane dispuse să îi salveze viața copilului lor.

Uimiți de volumul de mesaje primite, rudele lui Oscar au anunțat o zi în care doritorii pot veni să-și verifice compatibilitatea. Evenimentul a fost organizat în sala de sport a unei școli, iar la intrarea în încăpere, încă de la primele ore ale zilei s-au adunat peste 4880 de oameni, care ore în șir au suportat ploaia pentru a se înscrie în liste.

Cererile voluntarilor au continuat să apară, astfel, timp de două săptămâni au fpst strânse mii de formulare și probe completate, care vor fi verificate de medicii care se ocupă de tratarea lui Oscar.

De asemenea, cazul băiatului a bătut toate recordurile în rândul mobilizărilor sociale, care potrivit specialiștilor, niciodată nu au strâns mai mult de 2000 de voluntari. Însă micuțul, timp de două săptămâni, a reușit să convingă aproape 5000 mii de oameni că merită o șansă la viață și să le comunice că fiecare persoană înscrisă, crește considerabil șansele de a găsi un donator compatibil.

Articole similare

Close