fbpx

foto, video | Primul lot de donații din partea Rusiei a ajuns la Chișinău. Cele 12 KAMAZ-uri, inspectate de Igor Dodon

Primele 12 autospeciale marca „Kamaz”, oferite Republicii Moldova de Federația Rusă, au ajuns la Chișinău și urmează să fie repartizate săptămâna viitoare în mai multe orașe din țară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unitățile de transport au fost luate în primire și inspectate minuțios de șeful statului, Igor Dodon, care a ținut să precizeze că aceste mașini reprezintă doar primul lot din totalul de 100 de autospeciale pe care Moldova urmează să le primească gratuit din partea Rusiei.

„În cadrul unor întrevederi cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, am adresat autorităților ruse rugămintea de a dona 100 de unități de tehnică specială pentru orașele și raioanele din Moldova. În acest sens, Guvernul de acolo a rezervat 100 de milioane de ruble din fondul de rezervă a țării pentru asamblarea primului lot de tehnică”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Autospecialele vor fi transmise după alegerile parlamentare raioanelor și municipalităților, unde este nevoie stringentă de tehnica respectivă, după cum urmează: două unități la Chișinău și câte una la Bălţi, Briceni, Ocniţa, Edineţ, Floreşti, Comrat, Congaz, Basarabeasca, Taraclia și Soroca.

Foto: Dodon Igor via Facebook 

Articole asemănătoare

Back to top button