fbpx

foto, video | Mături, conserve cu „tușonkă” și diplome. Membrii DA și PAS au premiat cinci magistrați ai Curții de Justiție

Membrii Platformei DA și PAS au simulat o gală de premiere în cadrul căreia au menționat numele mai multor angajați ai Curții Supreme de Justiție (CSJ). Astfel, judecătorii Mihai Poalelungi, Ion Druță, Oleg Sternioală, Ion Pleșca și Rodica Berdilo pe rând au fost numiți și acuzați de contribuție decisivă la distrugerea statului de drept din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei prezenți au ținut să le aducă „laude și aplauze” pentru faptele făcute de la instituirea în funcție și până în prezent. Pe lângă diplome, cei cinci menționați au primit câte o conservă de carne și o mătură.

„Fiecare laureat va primi în dar câte o mătură, care reprezintă simbolul curățeniei pe care intenționăm să o facem în sistemul justiției și câte o conservă de „tușonkă”, care a devenit un simbol al corupției morale și materiale în Republica Moldova”, a menționat Radu Marian, membru al Biroului Permanent Național al PAS.

Organizatorii flashmob-ului nu s-au oprit doar la decernarea diplomelor, ci au și încercat să intre în sediul CSJ pentru a înmâna personal premiile, însă au fost opriți încă de la intrare și obligați să lase cadourile lângă ușă.

Articole asemănătoare

Back to top button