fbpx

foto, video | Imagini dezolante în Grecia. Cum arată insula Halkidiki după cea mai puternică furtună din ultimii 35 de ani? 

După ce a fost lovită de cea mai puternică furtună din ultimiii 35 de ani, insula Halkidiki arată ca după un bombardament. În prezent, se lucrează pentru a restabili alimentarea cu energie electrică, în contextul în care 80% din peninsulă a fost afectată de fenomenul meteo violent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mașini răsturnate, copaci smulși din rădăcini, acoperișuri distruse și cabluri electrice căzute sunt consecințele furtunii. Oamenii povestesc că erau foarte stresați, iar mulți locuitori din zonă țipau, iar copiii își strigau părinții.

„Noaptea trecută a fost teribil, am fost foarte speriați, pentru că vântul era atât de puternic”, a spus unul din localnici, citat de digi24.ro.

De menționat că nu doar nordul Greciei are probleme din cauza vremii extreme. În sud, vegetația s-a aprins din cauza temperaturilor ridicate și a vântului puternic. Și pentru astăzi există o avertizare de risc foarte ridicat de incendii, la nivel 4 din 5, în insula Rhodos.

Articole asemănătoare

Back to top button