fbpx

foto, video | Fără discursuri sau scandări. Zeci de oameni au protestat în PMAN, aducând cu ei încălțămintea celor plecați peste hotare

Mai mulți moldoveni s-au adunat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta pașnic. Oamenii au renunțat la pancarte, discursuri și lozinci, de altfel caracteristice pentru alte manifestații publice, aducând cu ei perechile de încălțăminte ale celor plecați peste hotare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prin acțiunea intitulată „La protest cu familia”, cei prezenți au dorit să-și exprime nemulțumirea față de condițiile de trai din țara noastră, care îi determină pe tot mai mulți moldoveni să meargă pe drumul străinătății.

„Din țara asta oamenii pleacă și-n urma lor rămân suflete frânte. Ei lasă în urmă sărbători la care nu vor mai putea fi, lasă în urmă ani, lasă părinți pe care îi vor vedea mai rar și, în cele mai dureroase cazuri, își lasă copiii. Ei pleacă cu speranța că se vor întoarce”, au menționat organizatorii manifestației.

Totodată, protestatarii au îndemnat oamenii să meargă mâine la vot, pentru că „dacă duminică, și ei (n.r. moldovenii de peste hotare), și tu veți sta acasă, nimic nu se va schimba – nici pentru tine, nici pentru ei”.

Menționăm că un astfel de protest a fost organizat și la Skopje, acolo unde oamenii au adus cu ei încălțămintea rudelor plecate peste hotare. Macedonienii și-au manifestat astfel nemulțumirea față de situația critică din țară, care forțează tot mai multe familii să plece.

Foto: La protest cu familia via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button