fbpx

foto, video | Cum arată o zi din viața unui erou din prima linie? Povestirile unei moldovence, angajată într-un spital din Italia

Cifrele internaționale vorbesc despre faptul că Italia este a doua cea mai afectată țară de coronavirus din Europa. Pentru a afla mai multe detalii despre situația din spitale și cum decurge o zi din viața unui erou din prima linie, ZUGO a luat legătura cu o moldoveancă stabilită acolo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Protagonista noastră se numește Victoria și activează într-un spital privat din Italia, ca operator socio-sanitar.

„Pentru cei care nu cunosc ce presupune această funcție, ei bine, sunt un ajutor al medicilor. Împreună cu ale mele colege, avem grijă de igiena pacienților, îi asigurăm cu cele necesare, îi poziționăm corect în paturile de spital, îi ajutăm să-și schimbe hainele”, a relatat Victoria.

De câteva săptămâni, programul de lucru al moldovencei a fost dat peste cap. Ziua de muncă începe la ora 6:30 dimineața, iar dat fiind numărul mare de bolnavi și insuficiența de cadre medicale, aceasta lucrează câte două schimburi, ieșind din spital după ora 20:00.

Înainte de a intra în contact cu persoanele infectate, medicii sunt instruiți și îmbrăcați corespunzător. La ieșirea din secție, fiecare este supus unui proces de dezinfecție și dezbrăcare a costumului special.

Chiar și asa, în spitalul în care activează Victoria, deja jumătate din personalul medical este infectat cu coronavirus de tip nou: „Printre bolnavi sunt fete foarte tinere, au între 20 și 30 de ani. Chiar dacă nu au simptome, ele au fost testate pozitiv”.

Moldoveanca ne-a asigurat că instituția medicală este foarte bine dotată cu echipamentele corespunzătoare. Chiar dacă este un spital privat, toți pacienții beneficiază gratuit de medicamente și îngrijire. O secție de chirurgie s-a închis deja, fiind transformată într-o secție pentru tratarea de COVID-19. În cazul în care starea pacienților se agravează, aceștia sunt transferați către o altă instituție specializată.

Foto: ZUGO

Am întrebat-o pe eroina noastră dacă bolnavii contaminați au nevoie de o alimentație diferită decât a celorlalți, însă aceasta a precizat că nu există diferențe. Majoritatea celor internați sunt în etate, iar din păcate, starea lor se agravează cu pași rapizi.

Pe teritoriul Italiei au fost înregistrate peste 187.000 de cazuri de infecție. Din acest total, în jur de 25.000 de oameni au decedat, iar peste 54.000 s-au vindecat.

Articole asemănătoare

Back to top button