fbpx

foto, video | Cel mai liniștit, dar și cel mai zgomotos loc de pe Pământ: Nimeni nu a rezistat mai mult de 45 de minute acolo

Este considerat cel mai liniștit, dar și cel mai zgomotos loc din lume. Aici, chiar și cei mai experimentați nu rezistă mai mult de 45 de minute. Este vorba despre camera anecoică din cadrul campusului Redmond al Microsoft.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta este folosită pentru mai multe proiecte pentru companie, de la calibrarea căştilor până la a face sunetul click-ului de la mouse să se audă perfect, potrivit Daily Mail. Cei care au încercat să petreacă mai mult timp în interiorul acestei încăperi au relatat că s-au simţit tulburaţi de cât de tare îşi aud respiraţia şi gâlgâiturile stomacului.

„Unii au intrat şi au ieşit doar după un minut. Oamenii nu pot face faţă, deprivarea de simţuri le afectează creierul. Este cel mai tăcut loc de pe planetă, iar cel mai mult timp petrecut a fost de 45 de minute. Doar camera costă 1,5 milioane de dolari, ceea ce arată cât de serioşi suntem când vine vorba de simţul auditiv”, a precizat Hundraj Gopal, inginer la Microsoft.

Camera anecoică este o încăpere mică, de doar 6,36 de metri în fiecare direcţie. Are rolul de a permite inginerilor să calibreze dispozitivele audio în condiţii perfecte. Este înconjurată de 6 straturi de beton, fiecare gros de câte 30 de centimetri. Pereţii, podeaua şi tavanul sunt acoperite de spumă din fibră de sticlă care elimină orice ecou. De asemenea, are propria sa fundaţie pentru a fi separată de vibraţiile clădirii din care face parte.

Podeaua este din aceleaşi cabluri de oţel care opresc avioanele de vânătoare la aterizarea pe portavioane, aranjate într-o reţea.

Articole asemănătoare

Back to top button