fbpx

foto, video | Cândva polițisti, acum membrii unui grup criminal. Doi moldoveni, reținuți pentru trafic de droguri

Membrii unui grup criminal care ar fi organizat contrabandă cu droguri din Spania spre Federația Rusă, în special de tip hașiș, au fost reținuți de către angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcția Generală de Urmărire Penală a IGP și angajații Serviciului Vamal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Operațiunea de reținere a demarat pe 19 ianuarie curent și au fost reținute șapte persoane, printre care membrii activi ai grupării și liderul, care este un moldovean de 30 de ani, fost angajat al poliției de frontieră.

Acesta a creat un grup criminal organizat și o schemă prin care transporta drogurile din țara de origine spre țările de consum pentru ulterioara realizare. În cadrul investigațiilor au fost identificate mai multe trasee de deplasare și transportare a drogurilor, toate ocolind Moldova.

Un alt reținut este și un actual angajat al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, în vârstă de 28 ani, care transporta drogurile, dar și racola persoane pentru această activitate.

Foto: procuratura.md

În urma conlucrării cu organele de drept din România, Ucraina, Federația Rusă, Bielorusia, Spania și prin intermediul comisiilor rogatorii și a grupelor comune de investigație interstatale, din 2016 și până în prezent au fost reținute alte 10 persoane și confiscate peste 450 kg de hașiș, în sumă de peste două milioane de euro.

Pe acest caz urmează să fie reținute și alte persoane ce activau în calitate de transportatori și realizatori ai drogurilor, membri activi ai grupării.

Cele șapte persoane reținute în Moldova au statut de învinuit, șase dintre ei au primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile, iar unul pe un termen de 20 de zile. Din cei reținuți pe teritoriul altor state, trei persoane au fost condamnate la privațiune de libertate pe un termen de 15, 17 și 6 ani.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button