fbpx

foto, video | Au venit să fie mai aproape de Mama Natură. 10.000 de oameni s-au reunit la Stonehenge să celebreze solstițiul de vară

Solstițiul de vară, care a avut loc pe 21 iunie și a marcat cea mai lungă zi din an din emisfera nordică a planetei, a reunit mii de oameni care au venit să celebreze nemaipomenitele forțe ale naturii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ansamblul megalitic din Marea Britanie, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, Stonehenge, reunește anual o mulțime de oameni, care vin aici să venereze miracolele Mamei Natură.

Nici acest an nu a fost o excepție, întrucât circa 10.000 de persoane, conduse de druizi, au participat vineri la ceremoniile organizate pentru a celebra solstițiul de vară la Stonehenge, edificiul celebru datorită celor patru cercuri concentrice ale sale, realizate din blocuri de piatră vechi de 4.500 de ani.

Foto: english-heritage.org.uk

Participanţii au pătruns în interiorul cercului principal de la Stonehenge înainte de răsăritul Soarelui care a devenit vizibil pe cer în Marea Britanie la ora locală 04:52.

„A fost o atmosferă minunată şi frumoasă, Soarele a strălucit, iar răsăritul a fost întâmpinat cu strigăte puternice de bucurie”, a declarat o participantă la eveniment pentru televiziunea britanică BBC.

Foto: bbc.co.uk

Venerarea de către druizi a forţelor naturale are la bază străvechi practici spirituale şi şamanice din Marea Britanie şi alte regiuni ale Europei, inspirate în special din tradiţiile celte, transmite Agerpres.

Ciclurile agricole sezoniere i-ar fi inspirat pe oamenii din Neolitic să construiască acest monument impresionant, realizat din blocuri de piatră cu greutatea de 25 de tone, aliniate pentru a corespunde mişcării Soarelui pe bolta cerească.

Foto: cbc.ca

În mod normal, cercul de pietre este închis pentru vizitatori, în scopul protejării sitului, însă se deschide pentru public cu ocazia solstiţiilor de vară şi de iarnă, şi a altor evenimente speciale.

Articole asemănătoare

Back to top button