fbpx

foto, video | A vizitat 45 de țări de pe Glob și nu se oprește aici. Loredana Gamurari – moldoveanca care vrea să descopere lumea în lung și-n lat

A simțit pe propria piele briza oceanelor, răcoarea apelor, gerul și arșița din 45 de țări ale lumii. În șase state a și locuit, fiind implicată în diverse proiecte de voluntariat, care i-au dat aripi să se avânte în noi experiențe. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Loredana Gamurari este moldoveanca care vrea să devină, cel puțin pe rețelele de socializare, Ambasadoarea Republicii Moldova peste hotare. Tânăra a început să exploreze lumea în 2008, atunci când a plecat într-o simplă vacanță cu părinții. Totuși, spune ea, avea încă de mică dorința de a păși pe teritoriul celor mai frumoase locuri ale fiecărei țări de pe Glob. Și, deși bunica-i spunea că este doar un vis, Loredana a tins să-și îndeplinească scopul când a crescut mai mare.

Acum, una dintre destinațiile cu care se laudă cel mai mult este Indonezia, acolo unde a văzut plaje incredibil de frumoase și unde era considerată un fel de divinitate, din cauza culorii albe a pielii, în comparație cu restul oamenilor din regiune, care erau de culoare.

Ea a fost de multe ori prima persoană din Moldova pe care au întâlnit-o străinii. Cel mai des, ne-a mărturisit tânăra, ei nu știu despre țara noastră, motiv pentru care, frumoasa roșcată poartă mereu cu ea harta țării și vinurile aromate, explicând ori de câte ori este nevoie despre cât de frumoasă este baștina sa.

Călătoriile au disciplinat-o destul de mult, de aceea are grijă mereu să pornească la drum cu rezervă de timp, să-și ia valize cât mai mici și să verifice documentele, inclusiv biletele, cel puțin de două ori – ceea ce le recomandă și altor împătimiți de călătorii.

Despre locurile unde s-ar întoarce de zeci de ori, dar și despre calea pe care a parcurs-o pentru a cuceri continentele lumii, află din interviul de mai jos.

Fort William, Scotia
Sarajevo, BiH
Trani, Italia
Mostar, Bosnia & Herzegovina
Bosnia & Herzegovina

Articole asemănătoare

Back to top button