fbpx

foto | Vânătoare de joburi în capitală. Cele mai bune oferte de muncă, prezentate la Târgul de cariere

Și-au luat CV-urile în mână și dorința de a găsi un post de muncă pe plac și au venit la Târgul de cariere ce a fost organizat în acest weekend în capitală. Studenți, elevi și toți cei interesați de piața muncii au participat la noua ediție a evenimentului, făcând cunoștință cu propunerile de angajare sau stagiu de practică a peste 50 de companii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Palatul Național „Nicolae Sulac” a fost și în acest an gazda târgului care reprezintă o șansă în plus pentru cei care își doresc să găsească jobul visurilor sale. Astfel, pe 12 și 13 aprilie, peste 2000 de locuri de muncă au fost oferite de angajatori, iar doritorii au avut ocazia să discute direct cu aceștia, să le ofere întrebări și chiar să câștige internshipuri plătite.

„Sunt angajatori atât din domeniul privat, cât și din sectorul public, iar acest lucru este un lucru îmbucurător, pentru că există numeroase oportunități pentru fiecare candidat. Sunt locuri de muncă atât pentru absolvenți, cât și pentru cei care doresc o schimbare profesională”, a declarat Alina Agafiței, PR Manager Târgul de Cariere.

Ediția din acest an a venit și cu câteva surprize pentru vizitatori. Aceștia au participat la workshopurile pregătite despre „Cum să ai CV-ul ideal”. De asemenea, a fost organizat și un hackathon alături de cei mai tari IT-ști din țară și competiții de gaming pentru cei pasionați de FIFA și Dota.

„Vin pentru al doilea an consecutiv la târg și nu pot să nu remarc faptul că organizatorii au ținut cont de cerințele oamenilor. Astfel au apărut mai multe companii, iar domeniile acestora sunt din cele mai diverse. Încă nu am găsit ceva potrivit mie, însă sunt de abia la început și sper că până la sfârșitul evenimentului să ies de aici cu o propunere bună de muncă”, susține Andrei Roșca, vizitator.

La târg s-au regăsit posturi atât pentru persoanele cu experiență în domeniu, cât și pentru cele aflate la începutul carierei, de această oportunitate profitând în special elevii sau studenții care încă se află pe băncile universității.

„Am venit la eveniment alături de câțiva colegi de-ai mei la indicațiile profesoarei. Aceasta mi-a zis că este o ocazie bună pentru a cunoaște mai bine piața și pentru a lua o decizie pentru viitor în legătură cu profesia pe care urmează s-o am. Sunt interesată de domeniul IT, dar nu o să refuz și alte oferte care vor apărea dacă vor fi mai bune”, adaugă, pentru ZUGO, Mariana Raicu, elevă.

„Am acasă doi copii mici pe care intenționez să-i înscriu la grădiniță și pentru ca să nu pierd mult timp în căutarea unui job, m-am gândit că o șansă mai bună am dacă vin la acest târg. Sper să găsesc un post de muncă în domeniul educațional”, spune Victoria Tatar, tânără mămică.

Organizat pentru al șaptelea an consecutiv, Târgul de cariere vine în ajutor persoanelor cu experiență sau fără, dar care își doresc să muncească, să găsească un post de muncă bine plătit și pe placul fiecăruia.

Autoare: Nicoleta Isac, stagiară 

Articole asemănătoare

Back to top button