fbpx

foto | Un nou monument, sfințit la Bălți. Dodon: „Este simbolic că a fost ridicat la 660 de ani de la întemeierea statului moldovenesc”

Igor Dodon a asistat astăzi la sfințirea monumentului „Sfinții care au proslăvit Țara Moldovei”. Evenimentul a avut loc la Bălți, în curtea Catedralei „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful statului a fost prezent și la slujba religioasă, iar după toate ritualurile bisericești, a ținut un discurs în fața creștinilor, vorbind despre simbolismul monumentului, dar și felicitându-i cu ocazia Floriilor. Președintele a mai menționat că în timpul slujbei s-a rugat pentru pacea și bunăstarea țării.

„Astăzi, de Duminica Floriilor, am participat împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, la slujba oficiată la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bălți. Împreună cu enoriașii, ne-am rugat pentru pace și prosperitate în țara noastră. De asemenea, am luat parte la sfințirea monumentului „Sfinții care au proslăvit Țara Moldovei”, amplasat în curtea Catedralei și dedicat Domnitorilor Moldovei. Este simbolic faptul că acest monument a fost ridicat în anul când sărbătorim 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc. Adresez încă o dată sincere felicitări tuturor creștinilor cu prilejul sfintei sărbători și doresc să aveți o Duminică a Floriilor liniștită și luminoasă alături de cei dragi”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Citește și: foto | „Adresez sincere felicitări persoanelor ce poartă nume de flori”. Igor Dodon a felicitat creștinii cu ocazia Floriilor

Articole asemănătoare

Back to top button