fbpx

foto | Un deceniu de fapte bune. Tone de produse alimentare, donate de moldoveni în campania „Masa Bucuriei”

Timp de 10 ani la rând, moldovenii din țară, dar și de peste hotare, și-au unit forțele pentru a aduce un zâmbet și o masă caldă în casa unui bătrân sau a unei persoane nevoiașe. Aceștia au donat pe 20 aprilie curent produse alimentare neperisabile ce vor fi transformate în prânzuri oferite pe tot parcursul anului beneficiarilor centrelor parohiale şi ai cantinelor sociale din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sâmbăta Floriilor” a devenit o zi de mobilizare națională. Astfel, în peste 100 de magazine din 20 de localități din întreaga țară, oamenii au avut ocazia să ofere colete în sprijinul celor marcaţi de sărăcie, singurătate şi foame.

„Campania „Masa Bucuriei” a devenit o tradiție frumoasă de mobilizare şi un simbol de solidaritate. O masă caldă, care e de fapt o nevoie primară, a ajuns singura preocupare a zilei de azi și de mâine pentru sute de bătrâni. Mulţi dintre ei au avut o profesie şi au ajutat oameni, iar astăzi s-au pomenit în situaţia când la rândul lor au nevoie de un sprijin”, declară Igor Belei, Directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

Prin urmare, ajutați de cei 1000 de voluntari implicați, mii de persoane cu suflet mare au contribuit la colectarea produselor alimentare, care ulterior vor fi transformate în pachete alimentare ce vor fi distribuite în ajunul Sărbătorilor de Paști, dar și sub formă de prânzuri calde la cinci cantine sociale ale Diaconiei și partenerilor sociali ai campaniei.

„Am cumpărat niște hrișcă, orez, ulei și zahăr. Nu sunt foarte bogată, însă din puținul care-l am vreau să ajut pe cineva aflat în dificultate, pentru că nu știi cum e viața și unde poți ajunge tu mâine. Aș fi vrut să văd mai multe pachete în acest coș, însă, probabil, e devreme încă și lumea nu a ieșit din casă”, susține, pentru ZUGO, Angela Roșca.

Organizarea evenimentului a fost pe placul oamenilor, unii dintre aceștia ieșind cu zâmbetul pe buze și inima împăcată din magazine. Mai mult, aceștia au menționat că: „Ar fi păcat să nu faci o faptă bună într-o zi așa frumoasă cum e astăzi”.

„M-am pornit la cumpărături cu o listă de produse care-mi trebuiau mie, însă porția s-a dublat și acum mă duc acasă împlinită că cineva va avea ce mânca astăzi datorită mie. Am adăugat în coș diferite produse alimentare care știu că mi-ar plăcea eu să le am pe masă de Paști”, adaugă Aliona, donatoare.

Grație acestui proiect, anul trecut au fost colectate peste 40 de tone de produse alimentare, iar pe parcursul a 10 ani au fost colectate circa 200 tone de produse care au fost distribuite oamenilor nevoiași din întreaga țară.

Autoare: Nicoleta Isac, stagiară

Articole asemănătoare

Back to top button