fbpx

foto | Uitați de cartofi sau căpșune. Cât costă un kilogram de cireșe la mijloc de mai într-un supermarket din capitală?

Recent, pe rețelele de socializare, mai mulți moldoveni s-au arăta indignați de faptul că cartofii s-au scumpit drastic, făcând și zeci de glume vizavi de acest subiect. Mai nou, în piețe și magazine au apărut și primele cireșe, a căror preț nu este mai „dulce” pentru cumpărători.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Imaginile cu prețurile cireșelor au făcut înconjurul internetului, luând în considerare că pentru 100 de grame de fructe, moldovenii ar trebui să scoată din buzunare aproximativ 30 de lei. Dacă în piețe vânzătorii au stabilit un preț de 300 de lei pentru un kilogram de cireșe, nici în market situația nu este mai bună, unde locuitorii capitalei ar trebui să achite cam 270 de lei pentru aceeași cantitate.

În dependență de locul comercializării, prețul cireșelor variază, iar vânzătorii argumentează că cele mai scumpe sunt importate tocmai din Grecia, iar cele mai ieftine, vândute cu aproximativ 150 de lei ar fi autohtone.

Articole asemănătoare

Back to top button