fbpx

foto | „Ucide-i cu bunătate”. Modul original al comunității LGBT din Timișoara de a lupta cu homofobia, viral pe internet

Săptămâna trecută, în Timișoara, al doilea cel mai mare oraș din România, s-a desfășurat Pride Week, o săptămână dedicată manifestațiilor LGBT. Comunitatea nu a organizat un marș, în schimb, a ales să promoveze toleranța prin cultură. Pe mai multe străzi au fost afișate steagurile curcubeu, puse în spatele vitrinelor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anul acesta, pentru prima dată, Timișoara găzduiește festivalul comunității LGBT, iar pentru a evita reacțiile negative, organizatorii au ales să se concentreze pe montarea în scenă a mai multor piese de teatru, proiecții de film, concerte și expoziții de artă.

Pe geamul unui spațiu al primăriei, aflat în clădirea operei, a apărut o cruce cu o linie galbenă și una neagră. În interiorul clădirii Operei Române funcționează de ani buni Atelierul de urbanism care a găzduit expoziția „Perspective personale”, organizată cu ocazia Săptămânii Pride. În spatele vitrinei era lipit celebrul simbol al comunității, iar cineva a încercat să îl acopere cu două linii de vopsea.

Unul dintre organizatori a încercat să spele vopseaua de pe sticlă, însă peste noapte, cruce a reapărut, așa că, Benedek Levente a găsit o modalitate originală de a lupta cu atacul homofobilor și a continuat pictura acestora, transformând-o într-un alt Rainbow Flag, „Ucide-i cu bunătate, asta e soluția”, a spus băiatul. În scurt timp, imaginile au făcut înconjurul internetului, devenind virale în spațiul public.

Articole asemănătoare

Back to top button