fbpx

foto | Trunchiul fericirii, voalul miresei sau limba soacrei. 10 plante recomandate de NASA pentru amenajarea locuinței tale

Atunci când vara te topește cu căldura ei, încerci în mai multe moduri să aduci prospețime și răcoare în casa ta. Dacă îți umpli locuința cu plante, acestea vor putea elimina 87% din toxinele din aer, filtrând poluanții și dioxidul de carbon. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit ultimelor analize făcute de specialiştii NASA, poluanţii atmosferici au fost clasaţi între primele cinci riscuri de mediu în ceea ce priveşte sănătatea publică. Mediile de interior stagnante permit poluanţilor să apară şi să persiste în cantităţi mult mai mari decât ar trebui să inhaleze oamenii în mod normal.

Conform unor statistici recente, majoritatea oamenilor îşi petrec mai mult de 90% din viaţă trăind exclusiv în spaţii interioare (indoor). Aerul din aceste spaţii poate fi degradat de numeroşi factori, în special emanaţiile unor compuşi toxici provenind de la mochete, mobilă, covoare, cuptoare, soluţii de curăţare sau materiale sintetice.

Cele trei toxine principale de uz casnic sunt: benzenul, formaldehida și tricloretilena. Aceste substanțe chimice cancerigene sunt utilizate în fabricarea substanțelor și a materialelor sintetice, eliberând gazele reziduale din materialele noi pentru o anumită perioadă de timp. Benzenul poate fi, de asemenea, eliberat de gaze în timpul utilizării, ceea ce face anumite tipuri de plante extrem de utile în bucătării. Acest lucru înseamnă că tipurile de plante „purificatoare” pot scădea chiar riscul de cancer, astm, alergii, tulburări autoimune și alte boli.

Iată ce plante de apartament sunt recomandate de NASA pentru a te ajuta să îmbunătățești calitatea aerului din interior.

Aloe Vera

Foto: gradina-casa.ro

Palmierul Areca

Foto: City garden

Ficusul de cauciuc

Foto: DivaHair

Dracaena

Foto: dizajninterer.ru

Iedera englezească

Foto: decodays.ro

Trunchiul fericirii

Foto: edifica.ro

Crinul Păcii

Foto: familist.ro

Planta Șarpe

Foto: Flower Time

Voalul miresei

Foto: familist.ro

Limba soacrei

Foto: florariatrias.ro

Articole asemănătoare

Back to top button