fbpx

foto | Situație teribilă în Siberia! A fost declanșată starea de urgență după ce 20.000 de tone de motorină s-au scurs într-un râu

În zona artică a Rusiei a fost declanșată starea de urgență. Asta după ce, în apropierea orașului Norilsk, aproape 20.000 de tone de motorină s-au scurs în râul Ambarnaya. Cazul a avut loc pe 29 mai, în districtul Kayerka.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deversarea a avut loc după ce un rezervor de carburant de la o centrală a colapsat vineri. Mai multe imagini de la fața locului au fost publicate pe rețelele de socializare. În context, președintele țării, Vladimir Putin, s-a arătat nemulţumit de faptul că oficialii au aflat târziu despre catastrofa ecologică.

„De ce agenţiile guvernamentale au aflat de asta la două zile după ce s-a întâmplat? Vom afla despre situaţiile de urgenţă de pe reţelele de socializare?”, s-a adresat Putin într-o conferinţă televizată.

Motorina era depozitată acolo pentru situația în care ar fi trebuit să asigure funcționarea combinatului din zonă, în cazul unei întreruperi a alimentării cu gaz. Deși încă nu a fost stabilit motivul deversării, compania Norilsk Nickel, cel mai mare producător mondial de paladiu, a încercat să dea o explicație acestui caz.

„Din cauza topirii bruște a permafrostului, care a servit mai mult de 30 de ani fără probleme, rezervorul de stocare a combustibilului de motorină a fost deteriorat, rezultând o scurgere”, se arată în declarația companiei.

Putin a ordonat pornirea unei anchete în această situație, iar un manager al centralei a fost reţinut. Acum, salvatorii marini din Murmansk sunt în Norilsk pentru a ajuta la atenuarea consecințelor catastrofei ecologice, transmite The Siberian Times.

Conform unui expert de la World Wildlife Fund, acesta ar fi al doilea cel mai important accident din istoria modernă a Rusiei, din punct de vedere al volumului deversat, fiind contaminată o suprafaţă de 350 de kilometri pătraţi.

Articole asemănătoare

Back to top button