fbpx

foto | Siguranța în transportul public, pe muchie de cuțit. Doi șoferi de rută, prinși beți în timp ce transportau pasageri

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP informează că, în cadrul operațiunii „Autobuzul”, au prins mai mulți conducători de taxi și de transport public care, conștient, au urcat la volan în stare de ebrietate, dar și drogați, punând viața a zeci de oameni în pericol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa a durat o lună și a avut scopul de a depista încălcările șoferilor care transportă călători, dar și de a preveni accidentele rutiere care ar putea curma viața pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Totodată, INP menționează că, doar într-o singură oră, într-un singur filtru la nordul țării inspectorii de patrulare au depistat doi șoferi de rută în stare de ebrietate, în timp ce transportau pasageri. Supuși testului alcoolscopic, unul dintre ei avea 0,31 ml/l, iar celălalt 0,38 mg/l alcool în aerul expirat. Menționăm că ambii șoferi sunt angajații aceleiași firme de transport.

Pentru a călători în siguranță și a sensibiliza șoferii care sunt responsabili de deplasarea oamenilor la destinație, INP mizează pe suportul și implicarea fiecărui cetățean. Astfel, în cazurile când observați că șoferul are un comportament dubios, agresiv, deviază de la traiectoria de deplasare sau este tulburat:

– Solicitați să oprească transportul pentru ca să puteți coborî;

– Apelați la 112 pentru a interveni organele competente;

– Sesizați operatorii firmei;

– Nu tolerați, interveniți! Astfel puteți preveni situații tragice și salva vieți omenești.

Menționăm că, în primele trei luni ale anului curent, s-au produs 34 de accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, soldate cu patru persoane decedate și 45 traumatizate.

Articole asemănătoare

Back to top button