fbpx

foto | Și satul Piatra din Orhei a devenit mai luminos. Echipa Partidului ȘOR a inaugurat noul sistem de iluminat stradal

O rețea electrică de 20 de kilometri și 650 de LED-uri iluminează comuna Piatra din raionul Orhei. Joi seara, într-o ceremonie festivă și cu focuri de artificii, aici a fost dat în folosință un nou sistem de iluminat stradal, instalat la inițiativa echipei Partidului ȘOR.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La eveniment au participat sătenii, deputați din partea Partidului ȘOR și funcționarii locali. Într-o adresare în direct către locuitorii din Piatra, deputatul Ilan Șor, inițiatorul proiectului, a menționat că transformările care vor fi realizate în următorii patru ani va face Orheiul cel mai dezvoltat și confortabil raion din țară.

„Vom transforma tot raionul Orhei în aceeași Europă pe care o construim acum în mun. Orhei. Noi vrem să aducem Europa la noi. Pentru că noi avem o țară minunată, cu tradiții minunate, cu oameni minunați”, a declarat Ilan Șor.

Liderul Partidului ȘOR a mai anunțat că după finalizarea proiectului de iluminat public, în peste 100 de localități, formațiunea politică va derula inițiative de reabilitare a drumurilor, grădinițelor și a instituțiilor de cultură.

Vicepreședinta Partidului ȘOR, deputata Marina Tauber, a precizat, adresându-se locuitorilor comunei Piatra, că implementarea iluminatului stradal, în acest an, în peste 100 de localități din țară este unul dintre cele mai importante obiective ale echipei lui Ilan Șor.

„Partidul ȘOR se deosebește de restul formațiunilor politice prin faptul că realizează ceea ce promite. Am demonstrat azi și la Piatra că suntem un partid care se ține de cuvânt, care își are agenda conectată la problemele cetățenilor”, a conchis Marina Tauber.

La rândul său, vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR, deputata Violeta Ivanov, a susținut că echipa lui Ilan Șor este forță edificatoare.

„Partidul ȘOR a demonstrat că poate aduce schimbarea. Desigur, dacă oamenii își doresc această schimbare și sunt gata să ofere sprijin echipei lui Ilan Șor în continuare”, a punctat Violeta Ivanov.

Totodată, președintele raionului, Dinu Țurcanu, a anunțat că în toi sunt lucrările de iluminare și în alte câteva zeci de localități din Orhei.

„În câteva zeci de sate au fost deja implementate astfel de sisteme, în toi fiind lucrările în alte sate din raion, așa că, în curând, raionul Orhei va dispune de cea mai modernă rețea de iluminat public din țară”, a spus Dinu Țurcanu.

Potrivit informațiilor, iluminatul public din comuna Piatra este dotat cu un sistem inteligent pentru aprinderea/stingerea luminii la anumite ore. Șase posturi de transformare au fost modernizate în cadrul proiectului. La fel, în scurt timp, de iluminat stradal se vor bucura și locuitorii satului Jeloboc, localitate din componența comunei Piatra.

De la începutul anului 2020, proiecte de iluminat public au fost definitivate în câteva zeci de localități din raionul Orhei, dar și din Fălești și Criuleni. O inițiativă ambițioasă de iluminat stradal este implementată și în orașul Taraclia, această urmând să fie implementată până la Ziua Independenței Republicii Moldova, iar localitatea să devină cea mai iluminată din regiunea de sud a țării.

La alegerile locale din toamna trecută, Partidul ȘOR și-a asumat angajamentul că va implementa proiecte de iluminat stradal în toate localitățile cu primari din partea echipei lui Ilan Șor, iar în raionul Orhei va ilumina toate cele 74 de sate și comune, indiferent de apartenența politică a aleșilor locali.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button