fbpx

foto | Robotul Titan, pentru 10 zile la Chișinău. Innovatic Fest Roboshow și-a deschis astăzi ușile pentru amatorii de tehnologii

Innovatic Fest Roboshow și-a deschis astăzi ușile pentru toți cei pasionați de tehnologii. În cadrul expoziției-festival a fost adus și vedeta internațională robotul Titan, care are o greutate de peste o tonă și de 2,4 metri înălțime. Acesta va putea fi văzut timp de 10 zile la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.  

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Directorul companiei organizatoare a evenimentului, Dmitri Sergheev, a declarat că robotul Titan este uriaș și haios.

„Este vedeta mai multor emisiuni TV și protagonistul a peste 20 de evenimente internaționale, printre care se numără Grand Prix de Formula 1 din Abu Dhabi. A încins publicul pe aceeași scenă cu Rihanna sau Will Smith și a deschis Jocurile Olimpice de la Soci. Cu siguranță, la show-urile lui Titan publicul râde în hohote. Special pentru Moldova a învățat limba română”, a spus Sergheev.

În cadrul expoziției publicul va putea face cunoștință cu roboții Thespian, Promobot și prietenii lor, transmite Moldpres.

„Aici vizitatorii vor putea asculta cântece și poezii, vor urmări cum păianjenii roboți depășesc cu ușurință obstacole, vor putea dansa împreună cu roboții pe ritmurile piesei „Constantine, Constantine” și se vor distra cu vedeta expoziției de inovații din Las Vegas 2019, cățelul Aibo. În total, sunt peste 30 de roboți și zone interactive”, a mai spus Dmitri Sergheev.

Potrivit managerului comunicare corporativă în cadrul unei companii de telefonie mobilă, roboții sunt din zece țări. Spațiul ocupat de expoziție este de circa 1200 de metri pătrați, împărțiți în 30 de zone în care vizitatorii vor putea interacționa cu tehnologiile viitorului.

De asemenea, scopul festivalului este de a arăta tuturor că roboții sunt niște produse create de către oameni.

Expoziția Innovatic Fest Roboshow va fi deschisă până la 12 mai.

Foto: innovatic.md

Articole asemănătoare

Back to top button