fbpx

foto | Pufoșeniile au pus laba pe Chișinău. Cele mai rare și frumoase rase de pisici pot fi admirate la o expoziție internațională 

O expoziție internațională de pisici a adus pentru iubitorii de animăluțe din Chișinău reprezentanții celor mai rare și deosebite rase din țară, cât și de peste hotarele Moldovei. Pufoșeniile pot fi admirate în toată splendoarea lor la Palatul de Cultură al feroviarilor, timp de două zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul evenimentului „Mărţişor 2019”, vizitatorii pot face cunoștință cu pisici birmaneze, persane, British Shorthair sau giganţii Maine Coon. Totodată, oamenii își pot vota și cea mai preferată felină.

„În catalog sunt 148 de animale din trei țări: România, Ucraina și Moldova. Acestea concurează în cadrul fiecărei categorii, iar proprietarii sunt crescători sau persoane care au crescătorii certificate”, a declarat organizatoarea Tatiana Moţoc, pentru publika.md.

Toate felinele au o frumusețe aparte, iar cel care a fost numit rege este un motan pe nume Zaev, rasa lykoi. Doar 10 exemplare de astfel de pisici pot fi găsite în lume, prețul uneia fiind de aproximativ 5000 de euro. Zaev a fost adus din  America de către un crescător din România și este primul din Europa.

Printre cele mai favorite se numără și cea din rasa Maine Coon, reprezentanta fiind Al Pacino Ultraviolet. Acest motan are 16 kilograme şi participă la expoziție de şase ani. De asemenea, el a primit numeroase titluri și premii.

Menționăm că expoziția poate fi admirată și astăzi, iar vizitatorii trebuie să achite la intrare 25 de lei, însă pentru copiii de până la 7 ani, accesul este liber. Totodată, oamenii au ocazia să și cumpere un reprezentat al unei rase de la expoziție.

Articole asemănătoare

Back to top button