fbpx

foto | PSRM și PL vor să stea în centrul capitalei până în 2029. Partidele au rezervat încă din 2013 cele mai importante spații publice

Lupta pentru spațiile publice din Chișinău, unde ar urma să se organizeze diferite evenimente sociale, culturale sau politice, este una aprigă în fiecare an. Chiar și așa, unii reușesc să se organizeze destul de strategic pentru a ocupa cele mai importante locuri din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se pare că așa au făcut și câteva partide din țară, care au rezervat pentru câțiva ani înainte centrul orașului, dar și principalele spații publice din diverse sectoare.

PSRM, de exemplu, a rezervat scuarul magazinului UNIC încă acum patru ani. În 2015 socialiștii au depus o solicitare la Primărie prin care au cerut ca până în 2021 această locație să le aparțină pentru întâlniri cu alegătorii în ziua de 1 mai. Același lucru l-a făcut și Partidul Liberal. Formațiunea a rezervat Piața Marii Adunări Naționale încă în 2013 pentru anul 2021. Mai mult decât atât, se pare că PL și-a asigurat locația pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Europei pe 9 mai până în 2029. Înregistrarea a fost făcută în 2013, dar și în 2019.

De menționat că în acest an, PMAN, Scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieșu”, dar și mai multe parcuri din sectoarele capitalei vor fi împărțite de PSRM, PL, Partidul Politic PAS, Blocul ACUM, precum și de mai mulți activiști, care își propun să organizeze diferite evenimente, printre care marșuri, concerte, parade, mitinguri sau întâlniri cu alegătorii.

Articole asemănătoare

Back to top button