fbpx

foto | Prima unitate de salvatori edificată din contul bugetului de stat a fost inaugurată astăzi în raionul Floreşti

O nouă unitate de salvatori şi pompieri a fost inaugurată astăzi, 15 noiembrie, în localitatea Sănătăuca din raionul Floreşti. Aceasta este prima stație din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă edificată din sursele bugetului de stat de la proclamarea independenței.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ceremonia de inaugurare au fost prezentă conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cea a IGSU şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. Oficialii au subliniat importanţa contribuţiei Guvernului Republicii Moldova, Fondului de reintegrare a țării, dar şi a autorităţilor publice locale, care au susţinut proiectul prin alocarea surselor financiare necesare. Potrivit IGSU, costul total al proiectului este de 6,8 milioane de lei.

În cadrul remizei moderne vor activa salvatorii și pompierii, care vor interveni în situații de risc pe teritoriul raioanelor Florești și Șoldănești, dar și în alte 12 localități din preajmă. Unitatea dispune de condiţii adaptate la standarde europene cu birouri de lucru, săli pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor și pompierilor, dar și boxe pentru autospecialele de intervenţie.

După ceremonia de inaugurare, oficialii au explorat încăperile remizei și au remarcat nivelul condițiilor în care vor activa angajații IGSU. Totodată, pompierii au organizat aplicații demonstrative pentru mai mulți copii din localitate, care au avut șansa să îmbrace uniforma de intervenție și să stingă incendii simulate.

Începând de astăzi, unitatea din localitatea Sănătăuca va activa în regim de 24 de ore pentru prevenirea și lichidarea situațiilor de urgență, iar datorită proiectului peste 25 mii de oameni din regiunea transnistreană se vor simți în siguranță.

Este posibil ca imaginea să conţină: interiorEste posibil ca imaginea să conţină: masă şi interiorEste posibil ca imaginea să conţină: dormitor şi interiorNu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, cer, copac şi în aer liberEste posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Articole asemănătoare

Back to top button