fbpx

foto | Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola și Președintele României, Klaus Iohannis au sosit împreună la Chișinău

Președintele Parlamentului European și Președintele României au sosit împreună la Chișinău. Cei doi demnitari de rang înalt, Roberta Metsola și Klaus Iohannis se vor alătura altor 45 de oficiali pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, care are loc astăzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aflată la Chișinău, în cadrul Marii Adunări Naționale „Moldova Europeană” din 21 mai 2023, Roberta Metsola a declarat: „Europa este Moldova, Moldova este Europa”, reiterând poziția fermă în sprijinul Republicii Moldova.

Un alt partener necondiționat al Republicii Moldova este România, care oferă sprijin concret în aspirațiile de aderare la UE, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale. Mai mult, România a inițiat, alături de Franța și Germania, înființarea Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova care generează asistență politică, financiară și materială, precum și expertiză pentru procesul de reformă democratică.

Președintele României Klaus Iohannis a declarat în repetate rânduri că România a fost și va rămâne un promotor vocal al răspunsului european ferm de sprijin al rezilienței și al securității Republicii Moldova.

Republica Moldova găzduiește Summitul CPE, la care sunt așteptați aproximativ 50 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni, iar NATO va apăra cerul R. Moldova timp de două zile.

Programul Summitului cuprinde o sesiune plenară, cu participarea tuturor delegațiilor, și grupuri de lucru, care vor avea loc în paralel și în cadrul cărora se vor dezbate teme care vizează securitatea, energia și conectivitatea.

Articole asemănătoare

Back to top button