fbpx

foto | Prea mult curaj sau prea puțină atenție? Un băiat de 17 ani s-a înecat la Comrat după ce a mers la o adâncime periculoasă

Un minor de 17 ani s-a înecat ieri într-un iaz din satul Svetlîi din raionul Comrat. Adolescentul plecase cu un grup de colegi și prieteni pentru a se scălda, dar a mers la o adâncime periculoasă pentru cei neinițiați în înot. 

Potrivit salvatorilor, băiatul a intrat primul în apă şi a îndemnat şi alţi adolescenţi să-i urmeze calea. În scurt timp, acesta a mers mai departe şi nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă. Panicaţi, copiii au alertat localnicii, iar la ora 16:35 a fost recepţionat apelul de urgenţă la Serviciul 112.

La faţa locului au intervenit scafandrii Detașamentului salvatori şi pompieri Comrat, care au reuşit să scoată la suprafaţa corpul neînsufleţit al băiatului.

Amintim că în urmă cu câteva zile un alt minor în vârstă de 10 ani şi-a pierdut viaţa într-un bazin acvatic din localitatea Cunicea, raionul Floreşti. În acest context IGSU atenționează oamenii să nu permită minorilor aflarea de unii singuri în preajma bazinelor acvatice. Mai mult, este contraindicat scăldatul în locuri neautorizate şi în lacuri care nu sunt dotate cu staţii de salvare.

De la începutul anului șapte persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice, dintre care doi minori.

Articole similare

Close