fbpx

foto | Pompierii au luptat șapte ore cu un incendiu izbucnit într-o pădure din Cahul. Aproximativ 23 de hectare de teren, mistuite de flăcări

În după amiaza zilei de 22 iulie, pompierii de la sudul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o pădure de salcâm și pini din apropierea localității Lopățica, raionul Cahul. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:45.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La fața locului au intervenit trei echipaje ale IGSU. Salvatorii au stabilit că o suprafața de 23 de hectare de iarbă uscată este cuprinsă de flăcări în fâșia forestieră. Pentru localizarea arderii au lucrat 40 de persoane, dintre care pompieri, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale, fiind utilizate cinci unități de tehnică.

Incendiul a fost lichidat după șapte ore de intervenție. În urma arderii a fost afectată suprafața de 17 hectare de iarbă uscată din pădurea de salcâm, dar și alte șase de vegetație uscată din pădurea de pini. În urma intervenției, a fost posibilă salvarea a peste 35 de hectare de pădure.

Circumstanțele și cauza incendiului urmează a fi stabilite. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, salvatorii și pompierii au intervenit în peste 4550 de situații pentru lichidarea arderilor de gunoi și vegetație uscată.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată, dar și să evite organizarea rugurilor în păduri, întrucât în condiții de umiditate redusă și temperaturi înalte, orice scânteie poate genera incendii de proporții cu prejudicii impunătoare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: IGSU

Articole asemănătoare

Back to top button