fbpx

foto | „Poliția și Armata sunt ale Moldovei, nu ale lui Plahotniuc”. În plină criză politică, diaspora vine cu un mesaj pentru soldați, carabinieri și MAI

Comunitatea FreeMoldova a transmis carabinierilor, soldaților și tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI) un mesaj venit din diasporă, în care moldovenii de peste hotare îi roagă pe militari să treacă de partea poporului și dea dovadă de curaj și omenie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un singur mesaj, moldovenii din toate colțurile lumii și-au rugat compatrioții militari să nu uite de curaj și să nu se lase intimidați sau vânduți de actuala guvernare.

„Stimați polițiști, soldați și carabinieri, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.Noi, reprezentanți ai diasporei, vă rugăm să fiți curajoși. Să fiți patrioți. Să fiți de partea poporului și a legii, și să îi lăsați pe vasalii dictatorului Plahotniuc în urmă. Poliția și Armata sunt ale Republicii Moldova, nu ale lui Plahotniuc”, au scris moldovenii.

De asemenea, reprezentanții diasporei le-au oferit militarilor moldoveni drept exemplu pe soldații armeni, care un an în urmă s-au aliniat poporului și au luptat împreună, cot la cot, împotriva prim-ministrului ales și noii guvernări venite la putere.

„Urmați exemplul soldaților armeni, care au avut aceeași alegere dificilă ca și dumneavoastră anul trecut, în mai 2018. Și au trecut de partea poporului, scăldați în laude și ovații”, mai spun cei din diasporă.

De asemenea, cei plecați peste hotarele țării sunt siguri că doar împreună vom putea învinge și susțin cu certitudine că Moldova are o șansă istorică unică de a deveni o țară liberă, în care Poliția și armata protejează poporul, iar poporul respectă Poliția și armata.

„Primilor le e mai greu, dar pe toți nu îi vor putea controla. Noi credem în voi. Împreună, putem face istorie. Împreună putem fi liberi acasă”, și-au încheiat mesajul moldovenii.

Articole asemănătoare

Back to top button