fbpx

foto | Pasajul subteran de lângă aeroport, modernizat de Avia Invest la inițiativa partidului ȘOR. Costul lucrărilor – circa 1,5 milioane de lei

Compania Avia Invest a început lucrările de reconstrucție a pasajului subteran de lângă Aeroportul Internațional Chișinău. Proiectul, realizat  la inițiativa inițiativa Partidului ȘOR, va rezolva o problemă stringentă a locuitorilor din apropiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ideea de a reabilita pasajul subteran a apărut după ce locuitorii din regiune s-au adresat directorului Aeroportului, Petru Jardan, ales deputat în Parlamentul RM pe listele Partidului ȘOR la alegerile din 24 februarie.

La moment, administrația Aeroportului Chișinău a vopsit pereții pasajului și a restabilit sistemul de evacuare a apelor pluviale. Muncitorii reconstruiesc complet și scările, iar apoi urmează să fie instalată iluminarea.

De asemenea, vor fi montate rampe pentru persoanele cu nevoi speciale. Un element deosebit al pasajului subteran îl reprezintă și acoperișul cu carcasă din metal cu arcuri.

Directorul general al companiei Avia Invest, Petru Jardan a declarat că pasajul subteran situat în zona Aeroportului este foarte important pentru locuitori.

„Anume din acest motiv am decis, la rugămintea cetățenilor, să venim în ajutor. Siguranța oamenilor este prioritară pentru noi. Nu ne oprim din fapte bune și continuăm să fim alături de oameni atunci când au nevoie”, a declarat Petru Jardan.

Mai mult, pentru a reda pasajului subteran un stil urban deosebit, Aeroportul Chișinău a lansat un concurs printre artiștii de artă stradală. Artistul care va câștiga concursul va picta pereții pasajului subteran cu desene în stil graffiti.

Lucrările de reconstrucție a pasajului urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii aprilie, iar costul proiectului este de circa 1,5 milioane de lei.

Sursă foto: partidulsor.md

Articole asemănătoare

Back to top button