fbpx

foto | Partidul Șor ar împărți „daruri” locuitorilor din Călărași. Ceasuri de perete și alte cadouri, fotografiate de către o anonimă

O persoană anonimă a făcut mai multe fotografii unde arată cadourile care ar fi fost împărțite locuitorilor din raionul Călărași, de către reprezentanții Partidului Politic Șor (PP ȘOR). Printre acestea se numără: calendare, ziare, pliante electorale și chiar ceasuri de perete, toate purtând mesaje ale formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În raionul care cuprinde șapte localități, este și circumcripția nr. 18, unde Ilan Șor candidează la funcția de deputat, dar și circumscripția nr. 15, unde din partea Partidului Șor candidează Olga Vlasenco.

„Locuitorii din Călărași care au zi de naștere sunt telefonați și invitați la organizația locală a Partidului Șor, unde li se oferă cadouri (ceasuri, calendare și altele). În fiecare weekend, reprezentanții Partidului Șor arendează un restaurant din Călărași, unde fac petreceri cu bătrânii care dețin carduri la magazinele „sociale””, spune anonima, pentru agora.md.

Foto: agora.md

De menționat că, în conformitate cu articolului 181 prim din Codul Penal, infracțiunea „Coruperea alegătorilor” înseamnă: „oferirea sau darea de bani, bunuri, servicii ori de alte foloase, în scopul determinării alegătorului să își exercite sau să nu drepturile electorale în cadrul alegerilor parlamentare, prezidențiale, locale ori în cadrul referendumului”.

În acelaș articol este specificat că, excepție de la regulă fac: „materiale şi obiecte de agitaţie electorală, achitate din fondul electoral, ce poartă numele şi prenumele candidatului, respectiv denumirea partidului politic, semne sau simboluri ale concurenţilor electorali, a căror valoare pentru o unitate nu depăşeşte două unităţi convenţionale”, adică 100 de lei.

Astfel, dacă cesurile de perete care ar fi fost oferite de către partid costă mai mult de 100 de lei, atunci aceasta s-ar numi încălcare a legii.

Articole asemănătoare

Back to top button