fbpx

foto | „Oricine poate călători, trebuie doar să vrea”: La 22 de ani, un tânăr din Moldova a vizitat deja 72 de țări

Cătălin Gangalic, un tânăr originar din Republica Moldova, student la INSA din Lyon, Franța, la doar 22 de ani a reușit să vadă aproape întreaga lume. Cea mai recentă călătorie a fost în Australia, cea de-a 72-a țară pe care a vizitat-o tânărul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pasiunea pentru călătorii a apărut încă din vremea când se afla în Moldova, când mergea cu părinții în diferite colțuri ale țării. După primul semestru de studii în Franța, Cătălin a ajuns la Grenoble, orașul care l-a determinat să-și ia rucsacul în spate și să cutreiere întreaga lume.

Australia

Treptat, din burse și banii câștigați din lucru part-time, tânărul a început să viziteze din ce în ce mai multe locuri și să descopere noi culturi ale țărilor lumii. Călătoriile le-a început pe continentul european, unicele țări pe care nu le-a vizitat fiind Islanda, Irlanda și Andorra. A ajuns și în Asia, America de Nord și Centrală, Africa, iar cel mai recent, Australia.

„Oricine poate să călătorească, trebuie doar să vrea”, spune Cătălin Gangalic.

Datorită promoțiilor și erorilor de cost, Cătălin a reușit să călătorească în toate cele 72 de țări la un preț destul de accesibil. Astfel, dacă pentru un bilet de avion tur-retur spre Panama este necesar să scoți din buzunar în jur de 1500 de euro, tânărul a achitat pentru el doar 157 de euro.

Cătălin povestește că, în una din serile petrecute în capitala Panamei, i se făcuse foame și a fost nevoit să meargă la magazin într-o regiune a orașului controlată de gangsteri. La un moment dat, de el s-a apropiat un gangster cu un cuțit în mână. Pentru a scăpa de el, Cătălin a fugit spre biserica din apropiere, unde infractorul nu a mai intrat.

Panama

Cel mai mult, tânărul a fost impresionat de călătoria în Maroc, pentru că, situată în Africa de Nord, țara are parte și de munți, și de mare, și de ocean, iar locuitorii sunt „oameni foarte drăguți”, zice el.

Maroc

Dacă unii oameni au ajuns să doarmă în gară, în pădure sau câmpie, Cătălin recunoaște că, în una din călătoriile sale în Oxford, trebuia să înnopteze la o persoană, dar, din cauza că nu a mai dat de ea, a fost nevoit să doarmă într-o toaletă publică dintr-o stație de autobuz.

În ceea ce privește Republica Moldova, tânărul consideră că, deși nu are foarte multe locuri de văzut, un punct forte, care ar atrage turiștii, ar fi industria vinicolă.

„Trebuie să vedem ce avem noi și să vedem cum putem atrage turiștii. Turismul vinicol ar avea succes în Moldova, avem peste 100 de vinării”, spune acesta.

Republica Moldova

De asemenea, Cătălin spune că este foarte important, atunci când vizitezi o țară, să respecți legea de acolo.

„Toate țările sunt sigure dacă nu încalci regulile”, zice el.

India

Cătălin Gangalic nu renunță la pasiunea sa pentru călătorii, iar în luna aprilie urmează să cucerească și America de Sud. Acesta are și un plan măreț pe care intenționează să-l pună în aplicare până la 30 de ani.

„În următoarea lună planific să vizitez America de Sud, iar în următorii 8 ani-toată lumea”.

Singapore

Articole asemănătoare

Back to top button