fbpx

foto | O toaletă care funcționează fără apă. Cum arată noua invenție a lui Bill Gates?

În ultimii ani, Bill Gates acordă tot mai multă atenție fondului său de cercetare, care are ca scop dezvoltarea noilor tehnologii în domeniul salubrității. Cea mai recentă realizare a acestuia este o toaletă unică care nu necesită apă sau sistem de canalizare pentru a funcționa. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Împreună cu oamenii de știință și specialiștii în tehnologii, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a elaborat un proiect destinat, în mod special, țărilor care au probleme serioase, cum ar fi cele din Africa și Asia.

Toaleta nu trimite rămășițele undeva de-a lungul unei conducte lungi cu apă, ci acumulează totul într-o capsulă specială. Ulterior, în urma procesului de prelucrare, fecalele sunt transformate în îngrășământ pentru agricultură, cu ajutorul reactivilor chimici, potrivit novate.ru.

Echipa de dezvoltare a noii tehnologii a lucrat asupra proiectului ani întregi, iar acum este pe deplin pregătit să intre pe piață.

Bill Gates este convins că în deceniile următoare, doar acest tip de eliminare a deșeurilor va „captura” gospodăriile din lume, iar grație progresului științific și tehnologic, stațiile de curățare vor deveni inutile.

Gates, împreună cu soția lui, Melinda, este fondatorul unei fundații caritabile. În ultimii șapte ani, acest fond a investit aproximativ 200 de milioane de dolari în proiecte de cercetare, dintre care majoritatea au ca scop explorarea posibilităților de a transforma resturile umane ale vieții în apă, combustibil și îngrășământ.

Нет, не такой туалет представил Билл. С такими он намерен бороться.

Новый туалет Билла Гейтса произведет революцию в санитарии.

Articole asemănătoare

Back to top button