fbpx

foto | O țară din Africa este prima de pe continent care va renunța la măsurile de carantină. Care este motivul?

Nigeria va renunța la măsurile de carantină, fiind prima țară de pe continentul african care va recurge la un asemenea pas. Slăbirea restricțiilor va fi valabilă pentru cele mai mari orașe și va intra în vigoare pe 4 mai curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În aceste regiuni, cetățenilor li s-a interzis circulația și li s-a dat ordin să rămână în casele lor, cu permisiunea de a merge doar la magazine alimentare și farmacii. Începând de luni, aceste restricții vor fi ridicate, transmite ziarul nigerian The Nation.

„Creșterea numărului de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus în decurs de o lună a fost mai mică decât cea prevăzută de experții care au vorbit despre posibilitatea de a se infecta 2000 de persoane. Mulți oameni și-au pierdut veniturile și mijloacele de trai”, a motivat președintele țării, Muhammadu Buhari, în cadrul unei emisiuni televizate.

Foto: The Guardian Nigeria

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în Africa au fost confirmate circa 31.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Până în prezent, un total de 1337 de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 au fost detectate în Nigeria. Reamintim că aceasta este a șaptea cea mai populată țară din lume și are circa 200 de milioane de locuitori.

Autor: Serafim Gangan, stagiar.

Articole asemănătoare

Back to top button