fbpx

foto | O scenă, felinare și terenuri de fitness. Lucrările de renovare a Parcului Alunelul, în plină desfășurare

Astăzi a fost dat startul lucrărilor de reconstrucție a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei. Până la sfârșitul verii, aici, vor fi instalate mai multe terenuri de sport, va fi reamenajată scena și vor apărea felinare noi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prima etapă pentru reconstrucția Parcului „Alunelul” va dura 60 de zile și se referă la lucrări de infrastructură, precum amenajarea aleilor zonei de odihnă și pistelor pentru bicicliști. Conform proiectului, aleile principale vor fi pavate, iar celelalte vor fi asfaltate.

De asemenea, va fi renovată intrarea în parc, vor fi instalate borduri noi, iar pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și bicicliști. Săptămâna viitoare vor începe și lucrările pentru asigurarea noului grup sanitar și tot aici va fi primul WC modern, din cele opt pe care le renovează municipalitatea în acest an.

În cea de a doua etapă de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, precum și mobilierul urban, iar la final este planificată amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, urmează și construcția unui stadion de minifotbal.

„În prima etapa, care va dura până pe 15 august, vor fi renovate aleile pietonale, schimbate băncile și pubelele și va fi instalat un WC nou. În etapa a doua vom instala felinare, va fi construit un teren de fotbal, două terenuri pentru copii, două terenuri de fitness și va fi renovată scena”, a concretizat Ruslan Codreanu, primarul interimar al capitalei.

Articole asemănătoare

Back to top button