fbpx

foto | O nouă întâlnire între Dodon și Putin. Ce planuri au făcut cei doi șefi de stat?

Președintele Republicii Moldova a fost prezent la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice. Igor Dodon a ținut un discurs, prin care a felicitat șefii statelor și ai Guvernelor țărilor-membre ale UEEA cu ocazia aniversării a 25-a a proiectului eurasiatic, precum și a aniversării a 5-a a Acordului cu UEE.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, acesta a subliniat faptul că „societatea moldovenească a manifestat mereu un interes sporit față de procesele integraționiste în spațiul postsovietic, inițial față de Uniunea Vamală, apoi și față de UEE”.

Șeful statului, în cadrul vizitei, a avut o întrevedere și cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Cei doi au discutat despre ulterioare întâlniri oficiale.

„Am discutat situația curentă a relațiilor bilaterale. Am acceptat invitația liderului rus de a participa la Forumul Economic Internațional care va avea loc săptămâna viitoare, la Sankt Petersburg.

De asemenea, am convenit cu Vladimir Putin că la începutul săptămânii viitoare, la invitația mea, va veni la Chișinău reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak, cu care vom discuta întregul spectru al raporturilor bilaterale”, a anunțat Dodon pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button