fbpx

foto | O fetiță de doar 1 anișor, transportată urgent de SMURD la București. Ce a pățit micuța?

În seara zilei de 3 iunie, un echipaj SMURD din sudul țării a efectuat o operațiune transfrontalieră terestră pentru transportarea din Republica Moldova în România a unui copil în vârstă de 1 an și cinci luni. Acesta avea nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fetița a fost internată la Spitalul Clinic pentru copii nr. 3 „Valentin Ignatenco” din capitală, însă medicii de acolo au luat decizia de transfera fetița la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S Curie” din București, deoarece micuța are nevoie de o operație urgentă în urma unei complicații severe la creier. La ora 20:40, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul, în comun cu Serviciul Republican Aviasan, a preluat pacienta și a pornit la drum.

Pe parcursul transportării, copilul a fost strict monitorizat de echipa de medici și paramedici.  În dimineața de 4 iunie, la ora 02:52, echipajul terestru din Republica Moldova cu ambulanța de terapie intensivă de tip C-1 a ajuns la București, fără ca micuța să suporte complicații. Copilul a fost preluat de medicii români pentru ulterioare îngrijiri.

De la începutul anului, 2020 aceasta este a șasea intervenție transfrontalieră terestră SMURD pentru cetățenii Republicii Moldova.

Pentru a fi mereu informați, vă îndemnăm să vă abonați și la canalul nostru de Telegram.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: IGSU

Articole asemănătoare

Back to top button