fbpx

foto | O fetiță de 2 ani și 6 luni a înghițit o monedă de un leu. Copila, transportată de urgență la un spital din capitală

O fetiță în vârstă de 2 ani și 6 luni, din municipiul Chișinău, a fost transportată de urgență la Institutul Mamei și Copilului, după ce a înghițit o monedă de un leu. Aceasta a fost internată în Secția Endoscopie a spitalului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma unei intervenții, medicii au putut extrage cu succes corpul străin care se afla în tractul digestiv al pacientei. Micuța a fost deja externată la domiciliu, fără ca starea ei de sănătate să fie pusă în pericol.

Potrivit instituției, copiii care ajung cu astfel de probleme, de cele mai multe ori, înghit monede, nasturi, baterii și șuruburi, dar și alte obiecte, care timp de patruzeci de ani au fost colectate de către medicii acestei secții.

De la începutul anului 2019 au fost efectuate deja 16 intervenții de extragere a obiectelor străine din tractul digestiv superior al celor mici. În șapte din cazuri a fost vorba de înghițirea unor monede.

Specialiștii Institutului Mamei și Copilului recomandă să fie respectate câteva reguli de bază pentru a preveni inhalarea sau înghițirea obiectelor străine de către copii:

– nu aduceți în casă substanțe chimice în recipiente care sunt atractive pentru copil și nu le puneți în locuri ușor accesibile;

– evitați să-i dați copilului sau să-l puneți în contact cu obiecte de mici dimensiuni, cel puțin până la 3 ani;

– fiți precaut/ă și supravegheați-l mereu.

Foto: Institutul Mamei și Copilului via Facebook

Articole asemănătoare

Back to top button