fbpx

foto | O carte ce cuprinde o viață de om. Dumitru Rău și-a lansat romanul „Umbre de trandafir”, bazat pe fapte reale

O secundă de neatenție și cinci minute de vorbă cu o necunoscută i-au fost de ajuns lui Dumitru Rău pentru a fi inspirat în scrierea primului său roman. Astfel, bazat pe fapte reale, „Umbre de trandafir” a fost lansat ieri în incinta Sălii cu Orgă, iar alături de autor au fost sute de persoane.

Romanul „Umbre de trandafir” reprezintă un omagiu adus femeilor și cuprinde istoria unei mame. Aceasta, totuși, este redată prin ochii unui bărbat, totul începând de la o simplă discuție pe care a avut-o autorul cu o doamnă, pe una din băncile unui parc din capitală.

„În carte nu veți găsi locuri, vârsta personajelor sau perioada în care acestea au trăit, tocmai din motivul că eu nu o cunosc pe doamna din parc, nu îi știu numele sau câți ani are sau avea atunci când tot ce mi-a povestit s-a întâmplat. În așa mod însă, fiecare va putea să-și formeze o imagine a celor care sunt descriși în roman”, menționează autorul.

În discursul său, scriitorul a menționat că se aștepta la un eveniment desfășurat într-un cerc restrâns de oameni. Cu toate acestea, alături de Dumitru Rău, la lansare a venit familia sa, prietenii care l-au susținut încă de la început, dar și zeci de iubitori de lectură din diferite colțuri ale țării ce așteptau cu nerăbdare să descopere romanul.

Marina Hajder, alături de autor

„Am venit tocmai de la Cantemir doar pentru a fi alături de Dumitru în acest moment. Știam cât de importantă este pentru el această carte, deci nu puteam să ratez lansarea.

Evenimentul mi s-a părut foarte frumos încât m-am simțit ca acasă, iar cartea urmează s-o răsfoiesc cu atâta plăcere și căldură sufletească, deoarece și Dumitru emană această căldură. Mai mult, romanul reprezintă o simbioză a celor mai contradictorii sentimente pe care le-a trăit el, fiind atât de sincere, pure și profunde”, adaugă Marina Hajder, tânără prezentă la eveniment.

Și pentru că arta atrage oameni de artă, la lansare a venit să-l susțină și Daniela Machidon, tânăra ce a cucerit publicul de la Românii au Talent cu vocea ei, iar aseară – și publicul adunat la Sala cu Orgă. De asemenea, pe scenă a urcat și Stela Botez, artista ce își propune să aibă și o colaborare cu Dumitru Rău.

„Dumitru este prietenul care este în continuă dezvoltare și creștere în ale scrisului, iar eu sunt cea care cresc în ochii lui în ale cântatului.

Consider că este o realizare pentru un tânăr autor să își lanseze deja două cărți și, având primul volum de poezii „Parfum de dragoste”, acum sunt intrigată să descopăr povestea doamnei întâlnite în parc, susține Stela Botez, interpretă.

Autorul romanului a avut și câteva surprize pentru public, astfel câțiva norocoși ce au participat la jocurile organizate, au plecat acasă cu un volum semnat de Dumitru Rău și o sticlă de vin. De asemenea, aceștia au avut și câteva urări cu ocazia lansării romanului „Umbre de trandafir”.

„A fost un eveniment ce a adunat oameni frumoși atât la chip, cât și suflet, și vreau să-i doresc lui Dumitru cât mai multă inspirație pentru a ne bucura în continuare cu operele sale”, spune pentru ZUGO, Angela Botezatu.

„Emoțiile sunt de nedescris și într-adevăr, cuvintele lui ajung până la inimă. Este un tânăr minunat și îi doresc mult succes înainte”, adaugă Olga Stratan.

Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de fotografii, îmbrățișări și autografe din partea autorului.

Un articol semnat de Nicoleta Isac.

Articole similare

Close