fbpx

foto | Numărul crește: Peste 4000 de persoane au semnat petiția pentru demiterea procurorului general

După ce procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, a declarat că nu intenţionează să plece din funcţie, aşa cum îi cere noua guvernare de la Chişinău, considerând că nu este corect când demisia este solicitată de politicieni și nu de societate, organizația din diasporă FreeMoldova a creat o petiție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții societății civile de acasă și de peste hotare cer demisia lui Eduard Harunjen, pentru că ar fi demonstrat în activitatea sa că nu se supune adevărului și justiției, ci intereselor de partid.

„În special, sub conducerea acestuia, s-au intentat dosare politice celor care au criticat anumite persoane din conducere, cum ar fi Pavel Grigorciuc, fie au demascat scheme de corupție la nivel înalt, precum Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari. De asemenea, sub conducerea sa procurorii au cerut autorizații de la judecătorii de instrucție pentru a intercepta masiv conversații telefonice ale membrilor partidelor de opoziție, reprezentanților societății civile și criticilor guvernării precedente și a plasa aparate de ascultare și supraveghere în incinta domiciliului acestora – un gest evident politic și nu al unei instituții independente”, se arată în petiție.

De asemenea, autorii au cerut numirea, în loc, în baza unui concurs transparent, a unui procuror general independent, integru și bun profesionist.

Lansată abia ieri, petiția a fost semnată de peste 4000 de persoane, care continuă să se adune cu fiecare minut. Următorul țel al autorilor este de 5000 de semnături.

Articole asemănătoare

Back to top button