fbpx

foto | Motivați să se axeze pe studii și să uite de grijile materiale. 80 de studenți dezavantajați au obținut burse a câte 12.000 de lei

Astăzi, 80 de tineri din familii social-vulnerabile, înscriși în programul „Burse pentru formare profesională”, au primit premii a câte 12.000 de lei pentru a putea să-și asigure strictul necesar și să se concentreze pe studii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La eveniment au participat oficiali, precum secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și președintele Consiliului Fundației „Orange Moldova”, care i-au motivat și felicitat pe tineri.

În acest an, la concurs au participat 223 de tineri, dintre care au fost selectați doar 80 de finalişti, care îşi fac studiile în cadrul a 38 de instituţii medii de specialitate, din 12 regiuni ale țării. Câștigătorii vor beneficia de burse în valoare de 12.000 de lei, cu care vor acoperi necesităţi, precum cazare, masă, procurarea cărţilor şi a materialelor didactice necesare pentru ore.

Scopul proiectului ,,Burse pentru formare profesională” este de a contribui la şcolarizarea tinerilor care provin din medii dezavantajate, astfel încât să fie eliminată inechitatea accesului la studii, pentru ca toți tinerii să obţină ulterior o profesie și să se integreze în societate.

Grupul ţintă al programului îl reprezintă absolvenţii gimnaziilor din Moldova, care doresc să-şi continue studiile la nivel secundar profesional, liceal sau mediu de specialitate. Până în prezent, prin intermediul programului au fost oferite 657 de burse, în valoare totală de 7,7 milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button