fbpx

foto | Moldovenii de peste ocean vor pregăti cea mai mare mămăligă din SUA: Diaspora din Florida își dorește să formeze o comunitate mai unită

Cu toții ne mândrim când vedem comunități unite de moldoveni peste hotare, întrucât acest lucru frumos demonstrază faptul că cetățenii țării noastre, deși au plecat de acasă în căutarea unui viitor mai bun, nu renunță la tradițiile natale și nu uită de unde au pornit. Un asemenea exemplu e diaspora din statul american Florida, care organizează un eveniment pentru a pregăti cea mai mare mămăligă din SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Scopul este departe de a fi doar unul culinar, căci moldovenii, care s-au declarat colegi ai „școlii dorului”, își doresc consolidarea relațiilor.

„Un alt scop la fel de important al acestui eveniment este să ne cunoaștem mai bine. Să (re)îndragostim Moldovenii stabiliți în Florida de tradițiile noastre dar și cel de a forma o cumunitate mai unită. Se știe foarte bine că avem o diasporă unită în Chicago, Sacramento, Seattle sau New York și la prima vedere poate parea că noi, aici in Florida nu suntem chiar atât de mulți.

Greșit! Mămăliga de Aur 2018 ne-a demonstrat că suntem o comunitate destul de mare și nicidecum mai puțin importantă decât în alte orașe. Noi toți suntem diferiți, dar ne unesc tradițile moldovenești”, se arată în descrierea evenimentului.

Moldovenii din Miami vor pregăti bucatele tradiționale ale țării la „Mămăliga de Aur 2019”, în ritmul muzicii naționale, în compania horelor și băsmăluțelor, expozițiilor hand made și a concursurilor cu premii.

Mai mult decât atât, oamenii sunt așteptați cu copii, pentru că special pentru ei vor avea loc activități distractive. Din meniul culinar vor face parte: mămăliga (bineînțeles), friptura și mujdeiul, plăcintele la cuptor, sărmăluțele, cârnăciorii, murăturile, mâncarea rece și deserturile ca acasă.

Dacă faci parte din diaspora de peste ocean, ești în Florida sau călătorești acolo în perioada următoare, află mai multe despre evenimentul conaționalilor noștri, care va avea loc pe 8 septembrie, cu începere de la ora 12:00.

Articole asemănătoare

Back to top button